În miezul nunții la spital (Unde-i mireasa?)

Nunta este pentru mulți evenimentul care ocupă primul loc în grila de fapte însemnate. Ironizată de cei care nu cred în conceptul de „familie”, nunta reprezintă primul pion în ceea ce alții numesc „o viață împlinită”.

Pregătirea cailor, a limuzinei, alegerea costumelor, a rochiilor de mireasă, negocieri cu managerii restaurantelor și filtrarea invitaților sunt doar câteva dintre aspectele cărora mirii le acordă o atenție aparte. Urmează tradițiile și o serie de superstiții mai mult sau mai puțin iluzorii. Una dintre cele mai popularizate tradiții din cadrul petrecerii de nuntă este furatul miresii. Deja devenită o practică monotonă, mireasa cu sau fără consimțământul ei este sustrasă de la propria petrecere și condusă de cavalerii și domnișoarele de onoare într-un loc bine gândit. Dacă ne-am săturat de cluburi și palate, Sara vine cu o poveste cum rar am mai întâlnit. După ce au stabilit data și au trimis invitațiile, mama Sarei s-a îmbolnăvit, ceea ce a motivat și absența de la nunta fiicei sale. La miezul nopții, Sara a fost furată de către surorile ei și dusă … la spital, unde o aștepta mama ei. După câteva minute petrecute în salon, timp în care în tot spitalul s-a iscat o zumzăială mai ceva ca într-un stup cu albine, mireasa a luat drumul petrecerii.

Chiar dacă a fost un moment pe care Sara îl va povesti nepoților, mama acesteia, din cauza problemelor neurologice, nu-și mai amintește fiica îmbrăcată în mireasă. Locul în care mireasa va fi dusă în miezul petrecerii nu este atât de important, atâta timp cât regina balului va primi tratația cuvenită și se va simți precum o libelulă într-o grădină de iriși.

No comments:

Post a Comment