Hand made-ul, un job bine platit

Hand made-ul a capatat tot mai mult teren in ultimii ani si la noi si s-a extins de la simplele bratarele pe sarma pana la cercei din lut, tricouri pictate manual, martisoare, tablouri din quilling acaparand piata de arta – si nu numai- intr-un mod imbucurator. Si mai imbucurator mi se pare ca oamenii au inceput sa acorde atentie, admiratie si credit acestor produse minunate.

Bijuteriile hand made sunt fascinante si cred ca plac in primul rand pentru ca sunt diferite e celelalte. Da palc si pentru ca fascineaza la prima vedere si nu te lasa sa treci mai departe fara ca macar sa le admiri daca nu le cumperi. Sunt cadouri perfecte pentru toata lumea, pentru varstele si toate gusturile. Si au un plus de eleganta si delicatete. Intotdeauna standurile cu bijuterii hand made imi inspira feminitate, delicatete, energie pozitiva (cred ca si datorita coloritului). Si plac si pentru ca , cele mai multe dintre ele, sunt unicat. La fel, in utlima vreme am descoperit moda tricourilor pictate. Prima data mi-au atras atentia intr-o vitrina de arta plastica unde in mod normal nu vedeai cand treceai, haine. Si erau absolut minunate. Metoda cea noua este sa cumperi tricouri in culori pale, deschise, sterse, la un pret mai mic si vopsele pentru textile urmand ca apoi sa iti creezi haine personalizate. Si acest tip de hand made s-a extins pana la adevarate colectii de haine si pantofi pictati manual.

Iata si quillingul, o arta a rabdarii cred eu, pentru ca necesita timp si rabdare nelimitata pentru rasucirea fara cusur a hartiei si impletirea ei in diferite forme. Quilling-ul este deja o afacere pentru ca doar recent a aparut la noi si inca sutn mult si care nu au descoperit-o sau abia au descoperit-o si se bucura de ea. Quilling-ul este o arta decorativa pana la urma si are efect aplicata locuintelor . Targurile de quilling aduc felicitari de la cele mai simple la cele mai sofisticate iar artistii deja cu mana formata realizeaza tablouri sau brose. Totul din hartie: o hartie bine manuita!

Astfel ca targurile hand made de bijuterii, obiecte decorative si felicitari quilling au devenit o afacere profitabila pentru creatori o data pentru ca lucreaza cu drag dar si pentru ca lucreaza de acasa, isi fac propriul program si isi permit sa expuna atunci cand sunt pregatiti. Strainii care vin in vizita in Romania sunt de regula cei mai interesati reusind sa aprecieze arta si sa estimeze mai corect timpul investit in aceasta munca. Orice cautare cat de simpla te poate conduce catre magazine, targuri sau siteuri online cu vanzare de astfel de produse pe care. Personal, le recomand si incurajez pentru ca ofera o nota de „personal” dar in primul rand pentru ca au frumosul artistic si un colt de suflet ascuns in ele.


No comments:

Post a Comment