Scos din ape

Cand toti credeau ca este prea tarziu si ca gasirea unui supravietuitor este imposibila s-a petrecut o minune. Cineva era in viata cu toate ca trecusera mai mult de trei zile de cand se produsese naufragiul. Minunea si mai mare este ca vasul in care a fost gasit supravietuitorul naviga pe niste ape impanzite de pesti rapitori, cei mai de temut dintre pestii care i-ar fi putut curma viata intr-o clipa: rechinii.

Aceasta poveste nu este rupta dintr-un roman de actiune gandit de mintea iscusita a unui scriitor intelept, ci o poveste reala care a avut loc in zilele noastre. Personajul norocos este un nigerian in varsta de 29 de ani. Acesta s-a imbarcat pe unvapor impreuna cu alti 11 pasageri care urmau sa ii fie colegi de lucru.

Barbatul nigerian se numeste Harrison Okene si era bucatarul vasului. Cand vasul care deja avea dificultati in a naviga, a inceput sa se clatine puternic pana cand s-a rasturnat, bucatarul era la toalata. Cand vasul a inceput sa se scufunde bucatarul a reusit sa gaseasca o punga de aer ce s-a format in una din compartimentele vaporului. Cu ajutorul acesteia a reusit sa ramana in viata pe fundul apelor adanci din Golful Guineei. Acesta a rezistat trei zile in presiunea ce era exercitata la o adancime de 30 de metri.

In tot acest timp in care barbatul era in apa, a fost traumatizat din cauza rechinilor pe care ii auzea cum dau tarcoale cadavrelor neinsufletine ale colegilor sai de echipaj. Barbatul povesteste cum putea auzi zgomotul facut de rechini in timp ce ii devora pe ceilalti oameni din apa.

Dupa 60 de ore in care s-a gandit la cele mai sumbre scenarii, Harrison Okene a auzit zgomotul salvator. Sosisera scafandrii ca sa recupereze resturile din trupurile neinsufletite ale echipajului. Pentru supravietuitor a fost o bucurie nespus de mare, dar pentru unul dintre scafandrii o sperietura ingrozitoare. Acesta, incercand sa-si faca treaba, s-a speriat ingrozitor cand nu a stiut cine l-a apucat de picior.

Harrison Okene a trebuit sa fie scos la suprafata cu multa grija din cauza presiunii din apa, dar si din cauza trupului slabit si lipsit de vlaga. Barbatul este in continuare afectat de clipele petrecute in singuratate. Acasa este chinuit de cosmaruri in care se viseaza in apa sau ca patul i se scufunda in adancul marii. De multe ori s-a trezit din somn foarte speriat in timp ce tipa dupa ajutor.

Cu toate ca traumele nu i-au fost vindecate complet, iar amintirile inca il mai bantuie, bucatarul nigerian este bucuros ca a supravietuit si inca mai poate vedea lumina zilei chiar daca credea ca acest lucru nu mai era cu putinta.

No comments:

Post a Comment