Bucuria de a darui

Adesea pentru a produce bucurie celor apropiati sau celor dragi le oferim un cadou. Sunt destul de multe ocaziile in care poti sa daruiesti: ziua de nastere, ziua numelui, o alta sarbatoare de peste an sau poti sa faci cadouri de Craciun. Alegerea unui cadou este adesea dificila, deoarece fiecare dintre noi are alte gusturi, fiecare dintre noi pretuieste unele obiecte mai mult sau ceva anume, diferit de ceea ce pretuieste celalalt.
Sa nu uitam insa, ca orice persoana se bucura atunci cand primeste cadouri de Craciun, si mereu apreciaza asta. Poate ca in fiecare dintre noi, orice varsta am avea, ramanem copii in preajma sarbatorilor de iarna, iar cel care iti ofera un cadou de Craciun reprezinta pentru cel care primeste…un simbol al Mosului mult asteptat in copilarie. Cred ca la randul nostru am fost fiecare pusi in ipostaza de a primi un cadou, simtind acea bucurie unica; dar si in ipostaza de a alege un cadou pentru o persoana cu scopul de a-I produce acea bucurie unica.
Daca pentru cel care primeste cadouri de Craciun sau cu alte ocazii este destul de simplu, cel care trebuie sa le ofere este lipsit uneori de idei de cadouri. Adesea se intampla ca nu stii exact ce si-ar dori celalalt, nu stii daca acel /acele obiecte vor fi cu adevarat apreciate de cel care le primeste. Gandindu-te si privind o serie de produse comercializate in magazine iti vor veni in minte idei de cadouri asupra carora vei reflecta si vei lua o decizie potrivita.
Fireste ca in alegerea unui cadou sunt foarte importanti diferiti factori: persoana careia ii este destinat, calitatea produsului, pretul si nu in ultimul rand momentul in care este oferit. Decizia de a oferi un cadou poate fi ad-hoc, timpul dintre a alege si a oferi sa fie foarte scurt, sau poti sa ai un timp suficient la dispozitie pentru a te decide asupra unor idei de cadouri si sa faci apoi o alegere. Bucuria de a darui reprezinta pentru fiecare dintre noi o forma de apreciere fata de cei dragi, fata de cei apropiati si o manifestare a socializarii interumane, o reactie a comportamentului nostru fata de ceilalti. Proverbul “Calul de dar, nu se cauta la dinti” reprezinta o qintesenta a faptului ca orice cadou trebuie primit cu bucurie, nu valoarea si nu dimensiunile sale trebuie sa fie factorii importanti, ci faptul ca cineva s-a gandit sa-ti produca o bucurie.

No comments:

Post a Comment