Steroizii si bolile autoimune

Tratamentul cu steroizi pentru gestionarea diferitelor afectiuni ale sistemului imunitar si inflamator, este o arma extraordinara in lupta pentru controlul simptomelor pacientilor, in special pentru bolile care implica durere. Aceste medicamente pot fi o optiune puternica si eficienta atunci cand alte eforturi au esuat, dar au venit, din pacate si cu efecte negative semnificative, in special in utilizarea pe termen lung. Din acest motiv, gestionarea bolilor cu steroizi este de multe ori un act de echilibrare, in cazul in care medicul si pacientul trebuie sa cantareasca avantajele si dezavantajele de utilizare prelungita ale steroizilor si decide cu privire la cel mai bun curs de actiune.

Steroizii sunt un tratament comun pentru bolile autoimune, in special pentru afectiuni cutanate, dar sunt ei cu adevărat siguri pentru a-i utiliza in mod continuu timp de decenii, chiar si in doze mici, gasite in cremele cu hidrocortizoni?

Raspunsul depinde de steroizi, de cat de puternici sunt si in ce forma sunt prescrisi. In timp ce niciun medic nu este de natura sa prescrie un tratament constant cu steroizi timp de decenii (chiar si atunci cand vine vorba de creme usoare), exista unele forme de terapie, care sunt mai sigure si tolerabile decat altele. Exista o serie de creme si unguente (mai ales atunci cand se utilizeaza aplicatii puternice pe baza de prescriptie medicala) si exista preocupari ca nu se pot aplica cu tratamente mai slabe.

Chiar si cu cele mai slabe aplicatii de astfel de substante - cum ar fi preparatele orale sau injectabile - exista intotdeauna preocupari si masuri de precautie atunci cand se urmeaza un tratament cu steroizi. Gradul de siguranta pentru perioade mai lungi de timp, va depinde de tipul de steroizi prescrisi si ar trebui sa fie intotdeauna discutat cu medicul, pentru a nu exista nelamuriri.

No comments:

Post a Comment